COR ocupatii grupa minora 52

Introdu o ocupatie sau un cod COR in campul de mai jos

52 – Lucratori in domeniul vanzarilor
4 grupe minore

Subgrupa majora 52 face parte din
– Subgrupa majora 5 – Lucratori in domeniul serviciilor

Lucratorii din domeniul vanzarilor se ocupa cu vanzarea si prezentarea bunurilor in magazine cu amanuntul sau cu ridicata, la tarabe si in piete, la domiciliul clientilor, prin telefon sau centrele de comanda. Acestia inregistreaza si accepta plata pentru bunurile si serviciile achizitionate si pot conduce mici magazine de vanzare cu amanuntul.


521 – Vanzatori stradali si in piete
Vanzatorii stradali si in piete vand marfuri la tarabe in piete sau in strada, pregatesc si vand alimente calde sau reci si bauturi pentru consumul imediat pe strazi si in locuri publice.

522 – Vanzatori in magazine
Vanzatorii in magazine vand o gama larga de bunuri si servicii direct catre public sau in numele unitatilor de vanzare cu amanuntul si cu ridicata. Acestia explica functiile si calitatile acestor bunuri si servicii si pot conduce mici magazine sau pot supraveghea activitatea asistentilor de vanzare si a casierilor.

523 – Casieri si vanzatori de bilete
Casierii si vanzatorii de bilete utilizeaza casele de marcat, scanerele optice de preturi, calculatoarele sau alte echipamente pentru a inregistra si accepta plata pentru achizitionarea de bunuri, servicii si bilete de intrare in locatii cum ar fi magazine, restaurante si case de bilete.

524 – Alti lucratori in domeniul vanzarilor
Alti lucratori din domeniul vanzarilor se ocupa cu prezentarea demonstrativa si vanzarea de bunuri, produse alimentare si servicii, de obicei publicului larg, in alt context decat vanzarea in piete, pe strada sau in magazine. Aceasta grupa de baza include vanzatorii neclasificati in grupele minore 521 – Vanzatori stradali si in piete, 522 – Vanzatori in magazine si 523 – Casieri si vanzatori de bilete.