COR ocupatii grupa minora 51

Introdu o ocupatie sau un cod COR in campul de mai jos

51 – Lucratori in domeniul serviciilor personale
6 grupe minore

Subgrupa majora 51 face parte din
– Subgrupa majora 5 – Lucratori in domeniul serviciilor

Lucratorii in servicii personale furnizeaza servicii personale legate de calatorii, gospodarie, furnizarea de alimente, ingrijirea personala si a copiilor.


511 – Insotitori de zbor, conductori si ghizi
Insotitorii de zbor, conductorii si ghizii presteaza diverse servicii personale legate de calatoriile cu avionul, trenul, vaporul, autobuzul sau alte vehicule, insotesc persoane si grupuri in calatorii, vizite si excursii turistice.

512 – Bucatari
Bucatarii planifica, organizeaza, prepara si gatesc mancarea in hoteluri, restaurante si alte locuri unde se poate manca, la bordul navelor, in trenurile de calatori si in gospodariile private.

513 – Chelneri si barmani
Chelnerii si barmanii servesc produse alimentare si bauturi in locuri comerciale de luat masa si baut, cluburi, institutii si cantine, la bordul navelor si in trenurile de calatori.

514 – Coafori, cosmeticieni si asimilati
Coaforii, cosmeticienii si asimilatii acestora taie si coafeaza parul, barbieresc si aranjeaza barbile, fac tratamente de infrumusetare, aplica cosmetice si machiaje si ofera alte tipuri de tratament persoanelor in scopul imbunatatirii infatisarii acestora.

515 – Supraveghetori cladiri si gospodarii
Supraveghetorii de cladiri si gospodarii coordoneaza, programeaza si supravegheaza activitatea persoanelor care fac curatenie si a altor categorii de personal de serviciu din spatiile comerciale, industriale si rezidentiale. Acestia isi asuma responsabilitatea pentru activitatea de menaj si de ingrijire in hoteluri, birouri, apartamente, case si locuinte private.

516 – Alti lucratori in domeniul serviciilor personale
Alti lucratori in domeniul serviciilor personale descriu trecutul si prevad (prezic) evenimente viitoare din viata persoanelor, ofera companie si alte servicii personale, ingrijesc si dreseaza animalele, furnizeaza servicii de imbalsamare si funerare, instruiesc persoanele pentru a conduce vehicule.