COR ocupatii grupa minora 14

Introdu o ocupatie sau un cod COR in campul de mai jos

COR 2022 Clasificarea ocupatiilor din Romania

14 - Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

3 grupe minore

Subgrupa majora 14 face parte din

- Subgrupa majora 1 - Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

141 – Conducatori de unitati hoteliere si de restaurante
Conducatorii de unitati hoteliere si de restaurante planifica, organizeaza si conduc activitatile unitatilor care furnizeaza cazare, masa, bautura si alte servicii similare de ospitalitate.

142 – Conducatori de unitati din domeniul comertului
Conducatorii de unitati din domeniul comertului (cu amanuntul si cu ridicata) planifica, organizeaza, coordoneaza si controleaza operatiunile unitatilor care se ocupa cu vanzarea bunurilor cu amanuntul sau cu ridicata. Acestia sunt responsabili de stabilirea bugetului, angajarea de personal si de conducerea operationala si strategica a magazinelor sau a unitatilor organizationale din cadrul magazinelor care vand anumite tipuri de produse.

143 – Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii
Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.