Protecția Muncii Iași, SSM Iași.

Protecția Muncii Iași, SSM Iași.
Protecția Muncii Iași, SSM Iași.

Protecția Muncii Iași are un sfat pentru angajatori: trebuie să vă protejați lucrătorii de riscul de rănire din cauza manipulării manuale periculoase la locul de muncă. Manipularea manuală înseamnă transportul sau susținerea unei încărcături cu mâna sau cu forța corporală.

Protecția Muncii Iași și Evaluarea riscurilor Iași

Evaluarea riscurilor Iași analizează riscul de rănire din cauza oricăror operațiuni de manipulare manuală periculoasă care nu pot fi evitate. Sunt luate în calcul sarcina, mediul de lucru și capacitatea individuală. Muncitorii trebuie să acorde o atenție sporită pentru:

-posturile adoptate;

-cât de departe este ridicată, coborâtă sau transportată sarcina;

-frecvența, greutatea și natura încărcăturii (de exemplu fierbinte, ascuțită sau alunecoasă);

-zone de lucru înghesuite și suprafețele slabe ale podelei;

-iluminare slabă, temperaturi extreme;

-puterea lucrătorilor, condiția fizică și condițiile medicale (de exemplu, un istoric de probleme cu spatele).

Protecția Muncii Iași recomandă grijă sporită pentru lucrătorii care respiră greu și sunt transpirați, lucrătorii care se plâng de oboseală excesivă, reticența de a face o anumită sarcină sau disponibilitatea de echipamente SSM.

Instrumentele de evaluare a riscurilor sunt utilizate pentru a vă ajuta să identificați operațiunile de manipulare cu risc ridicat și să prioritizați acțiunile pentru controlul riscurilor.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Iași

SSM Iași definește manipularea ca fiind acțiunea care include ridicarea, depunerea, împingerea, tragerea, transportul sau mutarea sarcinilor.

O sarcină poate fi un obiect, persoană sau animal. Legea securității și sănătății în muncă stabilește modul în care angajatorii trebuie să facă față riscurilor legate de manipularea manuală:

-evitați manipularea manuală periculoasă, în măsura în care este posibil;

-evaluați riscul de rănire din cauza oricăror operațiuni periculoase de manipulare manuală care nu pot fi evitate,

-reduceți riscul de rănire din cauza manipulării manuale periculoase la un nivel cât mai scăzut posibil.

Protecția Muncii Iași sugerează evitarea operațiunilor periculoase de manipulare manuală prin reproiectarea sarcinii pentru a evita mutarea sarcinii și automatizarea sau mecanizarea procesului.

Primiți ajutor de la RSGE

Pentru a reduce riscul de vătămare angajatorii trebuie să ia în considerare introducerea, de exemplu, a unui transportor, al unor jgheaburi, al unui transpalet, al unui palan electric sau manual sau al unui stivuitor.

Ajutoarele mecanice pot ajuta la reducerea sau eliminarea riscurilor legate de manipularea manuală. Listele detaliate de verificare ale RSGE vă pot ajuta să evaluați operațiunile mai complexe de ridicare și transport sau de împingere și tragere.

Consultați-vă și implicați-vă forța de muncă în evaluarea riscurilor, este recomandarea făcută de Protecția Muncii Iași. Lucrătorii și reprezentanții lor cunosc riscurile la locul de muncă și pot avea soluții practice.

Operatorii vă pot spune adesea care activități sunt nepopulare, dificile sau grele.

Servicii oferite de echipa RSGE

Măsurile de control al riscului variază în funcție de sarcină. RSGE elaborează măsuri de siguranță pentru:

  • Reducerea riscului de rănire din cauza operațiunilor periculoase de manipulare manuală care nu pot fi evitate.
  • Acolo unde este posibil, asigurarea ajutorului mecanic, de exemplu un cărucior de sac sau un palan. Acolo unde acest lucru nu este posibil în mod rezonabil, sunt explorate modificările aduse sarcinii și mediului de lucru.

Dacă ridicarea manuală este singura opțiune, atunci există lucruri care pot fi făcute pentru a reduce riscul, inclusiv:

-faceți încărcătura mai mică sau mai ușoară și mai ușor de apucat;

-împărțiți transporturile mari în încărcături mai mici;

-modificați locul de muncă pentru a reduce distanțele de transport, mișcările de răsucire sau necesitatea de a ridica lucrurile de la nivelul podelei sau deasupra înălțimii umerilor;

-îmbunătățirea mediului; mai mult spațiu, pardoseală mai bună, iluminare suplimentară sau modificarea temperaturii aerului pot face manipularea manuală mai ușoară și mai sigură.

Protecția Muncii Iași vă protejează afacerea

Instruirea poate fi importantă în creșterea gradului de conștientizare și reducerea riscului, dar nu va asigura o manipulare manuală sigură de la sine. Protecția Muncii Iași proiectează operațiunile de manipulare manuală astfel încât să fie cât mai sigure posibil.

De asemenea, specialiștii noștri monitorizează și revizuiesc procedurile de securitate și sănătate pentru a se asigura că lucrătorii le înțeleg și le aplică. Formarea este relevantă pentru tipul de muncă efectuată și ar trebui să acopere factorii de risc la manipularea manuală și modul în care se pot produce leziunile.

Este posibil să aveți nevoie de ajutor profesional pentru manipularea manuală în siguranță, inclusiv tehnici bune de manipulare sau modul de utilizare a ajutoarelor mecanice.

Solicitați oferta Protecția Muncii Iași pentru instruire în tehnica bună de manipulare a sarcinilor!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii